Alla sagor har sina slut ...

.. nästan. Efter att ha tappat den minst fyra gånger om dagen i skolan och hemma så blev jag faktiskt inte jätteförvånad när min bäbis tyckte att det var nog. Tur att min supermobil klarar allt! Men den mår typ bra ändå den stackarn.

Hallonmousse.

Gjorde lite hallonmousse förut efter middagen. Sitter och äter den mycket långsamt framför tvn samtidigt som jag och mamma tittar på någon serie. Jag åker nog till stallet en stund sedan och efter det blir det plugg som vanligt!
 
Till moussen behöver du:
2 dl grädde
2 dl varma hallon
1 tsk vaniljpulver
1 äggula
2 rutor mörk choklad 90%. 
 
Visspa grädde och naviljpulver hårt. Blanda i äggulan, de varma hallonen och riv chokladen i smeten och visspa till allt har blandats ordentligt. Serveras direkt! ♥

Rutigt och lockigt hår.

Ett gäng lite halvt oseriösa egobilder på moi bara för att jag fått en locktång från veckorevyn och för att jag kände för att prova den just ikväll! Och avslutningsvis en bild på fina mami och mig. Jag har suttit och inte gjort något i flera timmar nu. Varför går det inte att plugga? Helt crazy. Gör ett nytt försök nu, puss så länge!

Hot choclate.

Sitter med en kopp choklad med vispgrädde och försöker koncentrera mig på en inlämning, det går inte bra. Jag får inte längre 'dat satisfaction' av varm choklad som jag fick när jag var mindre, vilket gör mig lite sådär depp. Kanske för att det inte är riktigt socker i utan sukkrin. Snart är det mat och sedan träning på ridklubben. 
+ Måste bara tillägga att jag och Becca var så duktiga idag så att vi gick upp och åkte en timma tidigare till stenungsund för att morgonbada! Det var riktigt mysigt, ganska mörkt med några svaga lampor i vattnet, ljudet av vatten och låg musik. Underbart. Det har vi bestämt oss att fortsätta med varje tisdag! Pusshaj

29 Januari 2013.

SItter på samhällslektion och redigerar bilder. Kanske borde jobba, men vi lär oss ju inget ändå? Hm, svårt val. Ja. 

If I lose my self, I stare up at the sun.

Well hello there people. Har äntligen förstått att det är mycket enklare att bara göra allt i tid och istället för att prata på lektionerna göra vad man ska. Sjukt vad bra det blir då. Lite sent påkommet kanske, men bättre sent än aldrig eller vad säger man? - I fredags stukade jag foten på gympan när vi hade friidrott så jag har inte kunnat träna eller rida vilket gör mig lite arg. Men jag får se vad som händer ikväll om det kanske blir en liten tur till stallet. Nu ska jag diska och sedan hjälpa pappa att laga älggryta, många pussar och kramar! 

Svaren på frågestunden.

Här kommen svaren på frågestunden, 20 dagar försenat haha. Jag har bestämt mig för att svara på frågrna om bloggen, fotografering och redigering i ett videoinlägg. Jag får se när jag hinner göra det. Ha tålamod mig! 

 

1. Hur sminkar du dig?Favoritprodukter? När jag sminkar mig för skolan så sminkar jag mig väldigt simpelt. Jag lägger på lite concealer eller liknande på ojämnheter, mascara på överfransarna och sedan fyller jag i mina ögonbryn med en brun ögonskugga och jämnar ut med ett ögonbrynsvax. Egentligen har jag nog ingen favoritprodukt på sminkfronten, jag tar det som finns haha. 

 

2. Framtidsplaner? Någon Bucketlist typ? Någon bucketlist har jag faktiskt inte skrivit än, men jag tror jag får göra det för det finns så mycket jag skulle vilja hinna med att göra. Men i framtiden vill jag flytta till italien och försörja mig inom fotografering tror jag. Förut ville jag bli polis, jag har det fortfarande i tankarna såklart, men jag vet inte om det skulle passa mig. 

3. Hur ser ditt rum ut? Jag tänkte göra ett inlägg om det när jag fått bättre ordning och köpt mig en garderob!

 

4. Hur tränar du? Hur ofta, var och aktivitet? Just nu har jag hittat en mycket duktig tjej på youtube som gör olika träningsövningar som jag tycker är jättebra. Så jag tränar hemma, på en vanlig pilatesmatta på golvet. Ibland åker jag iväg på olika gruppträningar. Då oftast bpdypump, men jag har även gått på spinning och cirkelfys. Det är flera andra pass som jag gärna skulle vilja prova också. Tidigare sprang jag mycket, men nu när det är vinter och kallt så stannar jag helst inne, men till våren ska jag komma igång mer igen. 

5. LCHF - Jag vill gärna höra om varför du, eller din familj, vill äta enligt detta. Vad ser ni för fördelar och vilken typ av LCHF är det? Inga kolhydrater alls eller kör ni mer gi-liknande? Berätta gärna om din bild på det hela.  Personligen gör jag det för att jag vill testa och se hur kroppen reagerar och om det är något jag skulle vilja fortsätta med. Tanken med det från början var att vi ville äta mer hälsosamt och först och främst ta bort sockerintaget helt. Vi försöker äta ren LCHF, utan kolhydrater. Istället för vanligt bröd brukar vi baka ett bröd med kokosmjöl, mandelmjöl och olika fibrer. Hittills trivs jag väldigt bra med denna diet. Det känns mycket fräschare och mitt sockersug har försvunnit helt och jag saknar varken potatis eller pasta. Ibland blir jag dock väldigt sugen på rostat bröd med ost haha, men annars tycker jag det funkar väldigt bra!

 

6. Dina nyårslöften får du gärna berätta om, om det finns några. De främsta nyårslöften jag har är att få mer ordning på livet, planera mer med läxor till exempel. Ta bort sockret, äta hälsosamt och träna mer än jag gjort tidigare! Hittills har det funkat bra, även om ordningen med läxor och så alltid kan förbättras. 

7. Har du några fobier? Ja, jag har tre fobier. Jag är jätterädd för myror, hur löjligt det än må låta. Jag blev biten av en myra i tån när jag var liten och det har bara hållit i sig sedan dess. Jag avskyr hårstrån i mat. Det är det äckligaste jag vet. Sedan tycker jag inte om ljudet när man drar naglar mot olika tyger, känslan är riktigt obehaglig. 

 

8. Vad är det godaste du någonsin har ätit? Det var när jag och mamma var i London och vi besökte Jamie Oliver's resturang Fifteen. Där åt jag en blåbärsrisotto med svamp och till efterätt fick jag en citron cheesecake med lemoncurd. 

 

9. Hur kan du vara så bra? , Vem är din favorit i klassen? <3 /Elin Haha det är för att jag umgås med dig bruden. Och självklart är det du! Nejmen jag älskar alla mina tjejor i klassen lika mycket såklart! <3

10. Har du någon stor förebild? Jag läser många olika fotobloggar, de kan man väl kalla mina förebilder inom fotografering. Annars är skådespelerskan Anne Hathaway en av mina förebilder. Hon är så sjukt duktig och snygg, haha. 

 

11. Favoritlåt just nu? Fall for anything - The script. De är ju trots allt mitt favoritband! Sedan är If I Lose Myself med OneRepublic riktigt bra också. 

 

12. Har du något/några syskon? Nej det har jag inte, jag är ensambarn. 

13. Sommar/Vinter? Måste ju säga sommar just nu bara för att jag längtar så mycket dit. 

 

14. Vilka länder har du varit i? Sverige (obviously), norge, danmark och england. 

 

15. Man brukar ju säga att måndagar är värst, håller du med? Ja det gör jag. Även om vi slutar redan 12.40 på måndagar så är de värst bara för att vi inte hinner äta lunch i skolan. Sen är det ju första dagen i veckan också...

16. Kan du berätta lite mer om din resa till London? :) Några favoritaffärer? Har planer på att resa dit så tips uppskattas! När mamma och jag var där så bodde vi på hotell Norfolk mitt i centrala london. Det kanske inte var det bästa hotellet, men just eftersom det låg så centralt så var det enkelt att ta sig från och till hotellet med "The underground". Vi åkte guidad tur med buss genom London, var på London Aquarium (riktigt häftigt, rekommenderar det verkligen), åkte London Eye, shoppande och undersökte Londons gator. Victoria's Secret var en av höjdpunkterna på resan. Åk dit! Men vill du handla billiga kläder, åk till Primark! 

 

17. Vad vill du jobba med i framtiden? Som jag skrev tidigare ville jag jobba som polis. Jag har det fortfarande i tankarna, men jut nu har jag ingen direkt plan, mer än att jag vill flytta till Italien och jobba med något kreativt, kanske något inom foto.   

 

18. Vilken typ av killar faller du för? Roliga killar som är positiva. Om jag ska säga något om utséendet, så faller jag för rufsigt hår och bruna ögon, haha. 

19. 3 saker du stör dig på? När man inte hittar vad man letar efter. När folk inte frstår vad jag försöker förklara och surkärringar.

 

20. Något som du uppskattar när någon gör för dig? När folk lyssnar och i alla fall försöker förstå ens problem.

21. Var hittar du motivation för träningen? Genom att titta på inspirerande bilder och citat, kanske söka google och hitta drömkroppen och bara tänka "så där vill jag också se ut". Annars blir jag peppad när jag pratar med kompisar och bollar idéer om kost, hälsa och träning. 

 

22. Bästa personligheten du har och vilken personlighet är bäst hos andra? Det är nog att jag har lät för att skratta faktiskt. Bästa personligheten hos andra tror jag är sociala. Eftersom jag är ganska blyg så är det bra om folk jag inte känner har lätt att prata för då blir jag också mer öppen.

 

23. Vilken tandkräm använder du? Pepsodent White Now när jag får bestämma. Nu har vi dock Collgate hemma som jag inte gillar alls.

24. Hur ofta städar du ditt rum? När det blir stökigt, vilket det blir väldigt ofta. Nä, men jag försöker plocka upp lite på söndagar så att det inte ser ut som ett bombnedslag när man kommer hem efter skolan på måndagen. Men jag dammsuger när det blir dammigt i princip. Kan ju verka lite äckligt, men jag störs inte av det i alla fall. 

 

25. Polis eller potatisgris? Sandra, ingen kommentar på den frågan. 

26. Vad är de bääästa med mig? ;) /Esmeralda Det är att du är så söt och rolig haha. ;) 

 

27. Har du vart eller är du kär? Ja, jag har varit kär, och nej, inte just nu. 

 

28. Bästa med skolan? Det är väl att man får träffa sina kompisar, annars ser jag inte det roliga i det just nu. Men om jag måste välja något favorit ämne så blir det väl bild, annars skulle jag ju inte valt linjen haha!

29. Tidningar du läser? Just nu prenumererar jag på Vecko Revyn och tidningen Shoot Magazine som dock verkar har hamnat i fel brevlåda eller något just nu .. 

 

30. Något du skulle vilja uppleva? Åka till Italien! Sedan är en av mina största drömmar att åka till Afrika och fotografera vilda djur, eller att få åka till en djungel! 

31. Några laster? Om jag förstår frågan rätt så menar du beroenden? Nej det har jag inte. Det skulle väl vara min mobil i såfall haha.

 

32. Din sämsta/bästa sida? 
Min bästa sida är nog att jag har lätt för att skratta och är väldigt lättroad. Min sämsta sida är att jag växlar humör ganska fort. 

 
Tack för så jättemycket för alla frågor! Jag hoppas ni har fått svar på det ni undrat. Resten av svaren kommer så fort jag hinner! Puss på er. 

Bus.

Hej, just nu är det en buse som skriver. 
Linnea är en väldigt fin och snäll tjej. Hon är duktig i skolan och duktig på att vara en bra vän.
Kärlek!
/Panda

Bilderna från tolkningen.

Här är bilderna från när vi tolkade i Söndags. Som jag berättade så kanske det inte gick helt enligt planeringen med tanke på att han stack och jag slog i mitt ansikte i snön... Men förövrigt var det riktigt kul! Jag skrattar bara när jag ser den sista bilden , så himla ful haha. 
- Alla bilder är inte tagna av mig utan även av Sanna och Alice, tack till er!

Under the bridge.

Det var så himla vackert häromdagen när jag gick hem från skolan så var tvungen att gå hem och hämta kameran för att fota. Det var lite krångligt att fotografera kan jag säga. Stod på isiga hala stenar med ett ben på varsin sida om bäcken, men jag lyckades att inte trilla i, riktigt bra gjort med tanke på hur klantig jag är. Applåder tack! 

Måndag morgon.

Modmorgon på er alla fina! ♥

Skridskor i mörkret.

Jag fick en spontan idé förut, så pappa och jag åkte bort till en liten sjö i närheten som har blivit helt genomfrusen eftersom den inte är djup alls, bara någon meter ungefär, haha. Det var snö på men isen var väldigt blank och bra att åka på så där åkte jag runt en stund och pappa tog kort. Hur mysigt som helst! 
Tidigare idag tolkade jag, Sanna och hennes kompis Alice med Billy. Han var hur hoppig som helst och snurrade runt hela tiden så det var lite krångligt med selen och så. Jag tolkade sist och det gick faktiskt väldigt bra även om jag stod på miniskidor. Ramlade några gånger. Sista gången fick Billy något spel och stack hem till stallet i full galopp med hela selen med rep och allt efter sig. Det var riktigt tur att han inte trasslade in sig och gick omkull på grusvägen. Själv fick jag en fläskläpp och en uppriven haka efter fallet, men annars blev det ingen större skada på någon av oss! Men det var riktigt kul innan dess i alla fall! ;) 
Förutom det så har jag övningskört väldigt mycket och det känns väldigt bra nu. Jag kör runt hemma på grusvägarna än så länge och vänder fram och tillbaka. Hur kul som helst, haha! Nu ska jag äta lite och sen sova, för imorgon är det skola igen .., jag vill inte! Puss på er!

Ragge the cat.

Elins söta kissekatt Ragge! ♥ 

Mys med mina pinglor.

Fredag kväll och lördag morgon spenderades med tre fina flickor. Vi hade det hur mysigt som helst, med kycklingsallad, chokladmousse, musik, tjejsnack och mycket skratt. Ni är verkligen hur goa som helst, just sayin' ♥

Sara och jag älskar skolan.

En liten kvällshälsning med bilder från da school på NO:n med Saris. Vi är så attraktiva! HAHA orkar inte.
Kom hem från ett pass bodypump för en stund sedan och avslutade dagen med en smoothie. Imorgon blir det vilodag för min del eftersom jag hållit igång ända sedan i Söndags. Ska bli skönt att ta det lugnt. Ska dock till stallet imorgon och rida Billy, men lite lugnare blir det ju i alla fall. Nu måste jag ta tag i tyskan till provet imorgon, bättre sent än aldrig haha. Jag känner att jag inte satt ribban så högt i tyska ändå, för det är inget jag lägger ner all min kraft på. Aja, ett supertråkigt inlägg jag vet, men ni får överleva! Puss från mig. 
 

14 Januari 2013.

Det blev ingen simmning för mig och Carro idag för basängen var bara öppen för babysim .. sadface. Så istället kom jag hem tidigare och sitter nu och äter fiberhuskpannkakor med turkisk yoghurt, avocado och tomat (ja, mat igen) och ska snart ut och övningsköra med pappsen. Sedan blir det ännu mera mat, haha och efter det drar jag nog iväg på något pass på gymmet. Antingen cirkelfys, pace eller kärnstyrka, kan inte riktigt bestämma mig. Sedan får jag väl ta itu med plugget också.. Är inte så peppad på det. Ja, det är väl min dag ungefär. Puss och kram! 

After a hard workout.

Jag kom nyss hem från ett spinningpass. Det var nog det jobbigaste jag gjort i hela mitt liv. Jag är tveksam till om jag kommer kunna gå imorgon alltså. Men roligt var det och när man väl hade fått upp pulsen så var det inte lika tungt längre. Min instruktör var riktigt bra och hon peppade mig verkligen och kom med tips när det kändes som om jag skulle ramla ihop av utmattning. Vill man ha en workout som tar på krafterna så är detta ett toppenpass. Jag ska absolut fortsätta med det! Nu sitter jag och dricker kamomillte, äter avocado och ett fröknäckebröd som vi bakade förut. Jag ska lägga ut receptet på det någon dag tänkte jag, för det är riktigt gott och nyttigt! Och nu ska jag plugga tyska... puss på er!
 
OBS! Det känns som att hela min blogg helt plötsligt handlar om mat och träning .. jag hoppas det är lugnt för er, för det är i stort sätt det mitt liv handlar om just nu känns det som, hihi. 

13 Januari 2013.

Idag lagade jag dagens LCHF-middag. Det blev ugnstekt lax med ett täcke av turkisk yoghurt, citron och oregano med haricovert och fetaost. Som en liten efterätt blev det varma bär med grädde och kokos. Yummy in my tummy! ♥
Just nu sitter jag och lyssnar på älskade The Script. Vid halv sju åker jag till gymmet för ett pass spinning. Har aldrig testat det innan så det ska bli spännande. Hoppas det blir svettigt, för jag har inte orkat gå ut och springa på det senaste. Jag får se om jag gör en update när jag kommit hem om hur det var och om jag kan rekommendera det till er. Pusshej! 

Bloopers på videoinlägget.

HAHA, frågestungen .. 
Försökte göra ett videoinlägg med svaren på frågestunden häromdagen, som förövrigt är avslutad nu bara så ni vet det. Vet inte om jag ska gråta eller skratta riktigt. Det går inte bra för mig att göra videoinlägg känner jag. Men jag ska försöka fixa ett seriöst videoinlägg så snart som möjligt. Så ful film, men .. man ska ju bjuda på sig själv sägs det. 

Picture from yesterday.

En riktigt nyttig (om man bortser från powerking då kanske) myskväll igår med mina fina med mycket prat. Vi kikade på en film som heter 127 hours, den var grymt bra faktiskt, väldigt gripande. Sandra följde med mig hem och sov över och nu på morgonen har vi kurat ihop oss i soffan under ett täckte och kollat på Harry Potter. Snart ska jag vidare till stallet, men efter det blir det nog en ganska lugnt lördag med familjen tror jag. Pusshej! 
NEIAPHOTO.BLOGG.SE
På denna bloggen kan ni ta del av min vardag i bild och text. Som ni säkert kan se så har jag ett stort intresse för fotografering, vilket mycket av bloggen handlar om. Jag bor på en ö på västkusten med min familj och mina djur och är även medryttare på en ponny som heter Belair som ni säkert också kommer få se ganska mycket av här på bloggen. Jag är 16 år så till hösten börjar jag första året på gymnasiet. Enjoy!

Kontakt: blogg.neiaphoto[a]gmail.com