Mamma i färg och svartvitt.

En bild på min älskade mor, även den är till fotouppgiften i skolan men jag vet inte om den är helt klockren. Meningen var att man skulle fota en person som är speciell eller betyder mycket för en och jag valde då mamma, men bilden skulle då verkligen spegla det också, alltså att hon/han är betydelsefull typ. Man ska även fånga deras personlighet och hur man ser personen om ni förstår? Jag vet inte varför men jag ser min mamma som med uppsatt hår och hängslebyxor går och rotar i rabatten, haha förlåt mamma. Detta är iaf en av bilderna jag tagit, men jag vet inte om den uppfyller kraven. Åh det är så svårt. Sen om jag väljer denna bild så vet jag inte heller om den gör sig bäst som svartvit eller i färg? gaaah. 
 
En eloge till mamma också som orkade vara modell i det kyliga vädret. Sen vill jag också tillägga att maskrosorna på bilden inte växte där egentligen. Jag plockade dem och "fyllde på" bland de som redan växte där, haha. Vad gör man inte för bilden man tänkt sig? 

Fotouppgift i skolan.

Fotad mot ett vitt papper i dagsljus med Nikon D5000 + Nikon 50mm f/1.8D, redigerad i Camera Raw + PS CS3
 
En av bilderna vi fick i uppgift att fota i skolan, men tema "Gott att äta" (tyvärr har blogg.se förstört kvallen lite, den har skarpare färger o lite mer skärpa i verkligheten). Jag har fotat 3/5 bilder av olika teman och börjar känna mig lite stressad då bilderna ska vara inne om 1 1/2 vecka och jag har kvar porträtt och "svart mot svart". En av de bilderna ska dessutom vara fotad analogt och framkallad i mörkerrum. Mamma ska vara modell i min porträttbild och mina planer är att hinna fota den idag. 
 
Som ni har märkt har jag inte bloggat regelbundet på flera månader. Jag har helt enkelt tappat gnistan när det kommer till att blogga, mitt liv handlar just nu mest om träning/hälsa, vänner och att klara skolan innan terminen tar slut. Jag funderar dock på att starta en hemsida med bara mina bilder, vi får se om jag genomför idén. Ha det bra sålänge, kram!  
NEIAPHOTO.BLOGG.SE
På denna bloggen kan ni ta del av min vardag i bild och text. Som ni säkert kan se så har jag ett stort intresse för fotografering, vilket mycket av bloggen handlar om. Jag bor på en ö på västkusten med min familj och mina djur och är även medryttare på en ponny som heter Belair som ni säkert också kommer få se ganska mycket av här på bloggen. Jag är 16 år så till hösten börjar jag första året på gymnasiet. Enjoy!

Kontakt: blogg.neiaphoto[a]gmail.com