Höstlöv.


Är sjukt trött efter en rätt jobbig skoladag. Vi hade nästan inga lektioner för två av mina lärare var sjuka. Brukar vara ganska skönt att slippa, men i längden blir det bara segt och man kan nästan lika gärna åka hem! Nu ska jag äta någon och sen åka till stallet, ha det bra! :)

Springtur.


Nyss varit ute på en kort springtur. Nu sitter jag och gör läxan, tittar lite halvt på Robinson och laddar upp bilder på fujidirekt för framkallning. Är väldigt trött så ska nog snart sova. (:

Tisdag.


Varit hemma från skolan nu en stund. Idag har det varit solsken för första gången på väldigt länge, så himla härligt! Nu ska jag till ridklubben och rida, slänger nog in ett inlägg ikväll, ha det bra! :)

Glad.


Var i stallet hos Belair/Billy och red idag. Det var andra gången jag red honom och det kändes mycket bättre idag. Annars har det vairt en superbra dag idag, så humöret är på topp! :D Nu ska jag sova, nattinatti!
- Bild i repris!

Rensar bilder.


Sitter och rensar bland massa bilder. Har haft så otroligt många onödiga mappar och bilder. Nu har jag rensat alla mappar i 2010 och nu är det bara 2011 kvar då, haha .. Måste lära mig att rensa bilderna direkt när jag laddar upp på datorn så man slipper detta sen. (; 
Annars har det varit ganska fullt upp idag. Varit med pappa på Backamo och tittat på en hundutställning. Tyvärr var vi för sent ute för att anmäla så det blev inget för oss denna gången. Sen har jag mest rensat bilder, gjort rent hos kaninerna och släppt ut dem en stund. Imorgon är det skola igen då, är inte taggad .. 

Arn Tempelriddaren.


Nu sitter jag och tittar på Arn Tempelriddaren. Ska nog snart sova.  Idag följde jag med Emma och provred en häst som heter Belair som jag förmodligen ska börja rida! Det kändes bra när jag väl slappnade av. Imorgon måste jag gå upp tidigt för pappa och jag ska till Backamo på utställning. Sov gott alla! :)

Lördag.


Som ni märkt så har jag varit väldigt oaktiv på bloggen ett tag. Skolan har börjat och alla härliga sommarlovsdagar är över. Har inte så mycket intressant att blogga om helt enkelt. Men jag lovar att försöka bättra mig! Jag har i alla fall planerat att göra en ny bloggdesign igen. En som passar hösten lite mer. Nu ska jag snart välja ut lite bilder att framkalla, ciao! :)

Sommaren 2011.





Lite av sommaren 2011. Denna sommaren har varit så härligt ändå, även om det inte varit så mycket sol när jag varit ledig från sommarjobbet. Har badat en del, träffat underbara vänner, fotograferat massor. Bättre kan det inte bli!
Första riktiga skoldagen idag. Eller den var inte så vanlig. Min klass och klassen under min åkte till ett akvarellmuseum i Skärhamn och var där större delen av skoldagen. Jag har haft huvudvärk i snart två dagar. Jag har ont i ryggen & nacken och det sprider sig på något sätt upp till huvudet. Inte så kul! Men nu ska jag sova, ha det bra! :)

Ett fototips.


Nikon D5000 + AF Nikkor 50/1.8D
f1.8, 1/200, ISO-Lo1

För någon dag sedan fotade jag lite under vattenkranen. Jag har inte redigerat färgerna alls. Har bara lagt på extra kontrast och lite mer skärpa, annars har jag inte gjort något.

Hur gjorde jag då?
- Jag ställde en blå glasskål under vattenkranen och fyllde den med vatten. 
- Jag hade lampan ovanför tänd. Den har ett gulaktigt ljus och det är den som gör det rosa ljuset i vattnet. Det störde jag mig lite på i början, men egentligen gör det inte så mycket tycker jag.
- Jag lös på vattnet med en ficklampa med vitt ljus. Den gjorde så att det blåa i skålen syntes i vattnet.
- Sedan vred jag på vattenkranen så att vattnet nästan var helt av, men att det droppade.
För att få fokus på vattendroppen vrider man först på kranen och tar fokus på vattenstrålen, sedan sänker man.
- Jag hade blixten på och fotade hela tiden tills jag fick med en vattendroppe på bilden. 

Sista dagen i frihet.



Sista dagen i frihet nu då innan skolan börjar. Sommarlovet är ju det bästa på hela året så det känns såklart väldigt surt att ha ett år kvar i grundskolan, men det är sånt som måste göras!

Hoppa fallskärm.


Denna är fotad på väg hem från utställningen. Blev verkligen usel kvalitét, men var ändå tvungen att slänga upp den. Det ser så himla härligt ut att hoppa fallskärm. Det skulle jag gärna prova någon gång!

Hundutställningen.



Nu är vi hemma från hundutställningen. Vi gick upp klockan 06.00 och åkte 07.30 hemifrån. Gissa om vi är trötta? Bra gick det i alla fall. Nimbus, som är på bilden högst upp, vann beagleutställningen. Så nu är vi superglada - Så himla kul med en egenuppfödd hund just! :)

Dålig uppdatering.


Sorry för dålig uppdatering! Jag ska skärpa mig. Imorgon ska jag följa med pappa på hundutställning då vi ska ställa ut en av våra egna. Då kommer det förhoppningsvis en del bilder, ha det bra så länge! :)

Valpfotografering.



Hjälpte pappa att fotografera valparna idag. Fick lite ont i huvudet till slut av allt krypande på marken och jollrande med bäbisarna, haha. Till en början har denna dagen varit urtråkig rent ut sagt. Skulle säkerhetskopiera bilderna på min dator till ett par CD-skivor, hann göra tre skivor tills jag gav upp. Sen var jag ute och sprang ca 4 km med mamma, det var riktigt skönt idag ärligt talat. Ha det bra alla! :)

Bakat brownies.


Idag bakade mamma och jag brownies för första gången. De blev inte riktigt som jag förväntat mig att brownies skulle vara, men de var sjukt goda i alla fall! :)

Regning dag.





En regning dag idag. Vaknade tidigt, inte frivilligt dock, men det är meningen att jag ska vänja mig att gå upp tidigt nu när skolan börjar, suck. Men i alla fall. När jag vaknade i morse så var det strålande sol, sen somnade jag om och när jag vaknade igen var det mulet ute. Så himla typiskt! Får väl skylla mig själv antar jag.
Har nyss varit ute och fotat lite regnbilder. Det var riktigt knepigt att fota inne i en plastpåse och jag blev
riktigt blöt, men huvudsaken är väl att inte kameran blev blöt antar jag!
Nu ska jag försöka läsa klart en fotobok som jag lånat!

Självporträtt i motljus.




Nikon D5000 + AF Nikkor 50/1.8D
Foto & Redigering: Jag - Modell: Jag
f
1.8, 1/3200, ISO-Lo1


Idag startade ridningen på ridklubben igen. Så skönt att äntligen få komma tillbaka till stallet och hästarna igen! Har längtat! När jag kom hem fotade jag en del självporträtt. Det var mycket skönare att fotografera i solnedgången eftersom ljuset är mycket mjukare då. Nu ska jag nog äta något och titta lite på tv, ha det bra! :)

Rönnbär.

Nikon D5000 + AF Nikkor 50/1,8D
f1.8, 1/1250, ISO-Lo0.7

Ny bloggdesign.


Har lyckats fixa ihop en ny header och en ny bakgrund nu. Tyckte det var dags! Sen kommer det väl lite nya bilder här och där också. Dålig update idag, har inte gjort så mycket värt att lägga ut på bloggen haha, men ni får ha det så bra. Ska nog sova snart egentligen. Tack förresten för många nya läsare, så grymt kul, hoppas ni stannar!

Tryck F5 om något med den nya designen ser konstig ut! - Designen ser bäst ut i Internet Explorer. Om det ser konstigt ut i någon annan webbläsare så får du gärna informera mig, tack på förhand!

När man har tråkigt.



När man har tråkigt.
NEIAPHOTO.BLOGG.SE
På denna bloggen kan ni ta del av min vardag i bild och text. Som ni säkert kan se så har jag ett stort intresse för fotografering, vilket mycket av bloggen handlar om. Jag bor på en ö på västkusten med min familj och mina djur och är även medryttare på en ponny som heter Belair som ni säkert också kommer få se ganska mycket av här på bloggen. Jag är 16 år så till hösten börjar jag första året på gymnasiet. Enjoy!

Kontakt: blogg.neiaphoto[a]gmail.com